Onsdag idag. Vad hände i helgen?

Jo, först skulle det ha blivit babysitting men den blev inställd. Vilket var tur för mig, för den skulle ha kasserat halva min lördag. Den dagen blev i alla fall väldigt lyckad då vi bestämde oss för att utforska Parc de la Vilette. Att ta sig in på Cité des Sciences kostade skjortan så vi gick lös i "giftshopen" istället! Några euro fattaigare gick jag, Erica och Joanna därifrån glada och nöjda. Ut i parken bar det av! Paris största lär det ska vara. Men vi kom inte så långt förrän vi hittade kanalen Ourcq och den omtalade ölen i plastglas. Stekhett som det var passade det förstås utmärkt! Öl i plastglas och fötterna dinglandes längs kanalkanten. Kändes rent utav sagt som Göta kanal. Mer av den känslan blev det dessutom när vi bestämde oss för att hoppa på en av kanalbåtarna och dra söderut för 1 €! Till Stalingrad kom vi.
Sedan blev det middag i studentmatsalen vid Port-Royal för 2,85 €. Kvällen avslutades med ett glas vin på Café de la Mairie och lite sangria Le Dix.
Söndagen startades med brunch för 2,85 € vid Port-Royal (prisvärt ställe helt enkelt). Därefter styrdes vi kosen mot förorten och närmare bestämt Saint-Denis. Där utforskade vi först Stade de France och deras "giftshop", dock belv det ingen fotboll därifrån... Vi förflyttade oss vidare till Basilique Saint-Denis där Marie Antoinette och andra kungligheter ligger begravda. En fin kyrka var det.
Dagen avslutades sedan med glass vid Seine, inne i Paris. (Norrförorten hade inte så mycket mer att erbjuda oss...)


Och sedan var den helgen slut. Men det nalkas en till om två dagar närmare bestämt. Då ska det firas midsommar och dessutom att skolan tog slut igår!
Oj, vad tiden går fort! Nu är flygbiljetten hem fixad dessutom (efter mycket krångel och ett rejält överpris), men mitt PARIS-år tar slut den 31 juli då jag lämnar denna stad för den här gången.



Tjingeling från Neuilly!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0