IKEA!!

Idag blev det inte så mycket sovmorgon eftersom familjen planerat in ett besök till IKEA före födelsedagslunchen hos farmor och farfar. Lite efter kl. nio styrde vi bilen mot norra Paris. Cirka 2 ½ timme hade jag och Michaela på oss att springa runt och införskaffa det vi skulle ha. Hon hade inte så mycket pengar så det blev inte så jättemycket inköp för henne. Jag kan inte påstå att jag har så mycket pengar att göra av med heller, men nu var jag tvungen att lägga cirka 50 euro på nödvändiga saker till mitt rum. Det blev allt ifrån kuddar, filt, fotoram, lådor till min garderob, muggar, sänglampa till svenska köttbullar, lingonsylt, geléhallon och juleskum! :) Gissa om jag är nöjd!!
Dessutom var Francois här idag och fixade min gardinstång så nu är mitt rum riktigt mysigt! Lunchen var för övrigt också väldigt trevlig. Det bjöds på tupp! :P haha... Och världens godaste tårta till efterätt! :)



À toute à l'heure!!

Det snöade MYCKET inatt!

När jag kom hem inatt vid 2-tiden från familjens lägenhet snöade det något enormt! Snöflingorna var nu inte bara millimeterstora utan man kunde mäta dem i centimeter! :)
De som vaknade tidigt imorse kunde tydligen också se ett snötäcke över bilarna, men min klocka ringde ju först kl. 8 och då var det för sent... Jag hann dock dokumetera nattens snöfall innan jag gick och lade mig. Resultatet blev inte så bra (jag behöver verkligen en ny kamera... I'm beggin'...). Snöflingorna ser betydligt mindre ut på bilderna än vad de verkligen var:


Julbasar och Friskis & Svettis!

Idag har det varit full rulle hela dagen! Jag vaknade vid kl. nio och låg och drog mig ett tag innan jag klev upp och åt frukost. Sedan började jag röra mig mot Victor Hugo där jag skulle möta Josefin, dock var hon försenad igen... Men jag väntade och till slut dök hon upp även denna gång! Vi traskade i rask takt bort till Friskis & Svettis och dagens hurtiga händelse, nämligen gympapasset. Oj, vad kul det var!! Haha... :) Nu vet jag vad jag ska införskaffa mig efter jul: ett kort för vårterminen! För det är ingen idé att skaffa något nu innan jul, eftersom jag åker hem om 3 veckor. Tiden går så ruskigt fort!!! Jag måste anmäla mig till skolan också, den börjar ju den 5 januari...
När vi duschat och gjort oss klara bar det av hem till Josefin för att hon skulle piffa till sig inför kvällens stundande "dejt" med sin colombian. Sedan drog vi till kyrkan där det har varit fullt upp hela eftermiddagen. Jag har sålt köttbullspett med lingonsylt, jag har lärt mig ALLT om svenska ostar (haha, nästan i alla fall) och så har jag serverat glögg till fransmännen och en hel del svenskar också. Min värdfamilj var till och med där! Åh, vad glad jag blev! :) De är så gulliga! De verkade trivas bra bland alla svenska delikatesser som fanns att tillgå på marknaden. Jag visade barnen fram till fiskdammen, vilket var riktigt spännande!

Snart ska jag röra mig bort till familjens lägenhet, eftersom jag ska sitta barnvakt ikväll...
Imorgon vet jag inte vad som händer riktigt... Vi får helt enkelt se! Jag blev dock bjuden på lunch till barnens farmor och farfar, men jag är inte helt säker om jag ska gå ännu.

Innan jag slutar måste jag bara snabbt dra igenom gårdagskvällens små bravader. Jag bestämde mig till slut för att ta en lugn hemmakväll med lite mys bara, så Michaela pallrade sig över hit. Jag gick ner för att möta henne till metron och sedan styrde vi kosen vidare till Monoprix. Som vanligt! När vi stod och velade vid chokladhyllan (som vanligt...) dyker ett något bekant ansikte upp. Det visar sig vara en svensk kille, som är här som au pair och som också bor här i Neuilly. Vi har stött på varandra någon gång tdigare, men vore det inte för Michaela så skulle jag aldrig känt igen honom. När vi sedan sagt goodbye till honom och till slut bestämt oss för vilken choklad vi skulle ha styrde vi vidare till kassan med chokladen och en 70-centiliters Smirnoff ICE. Ut från Monoprix, bort till mitt hus och upp för mina 7 trappor och där hade vi jättetrevligt! Det är något speciellt med våra fredagskvällar, Monoprix och igenkännbara ansikten! ;)
Innan Michaela skulle börja dra sig hemåt bjöd hon mig på en ordentlig omgång asgarv! Jag fattar inte hur hon lyckas med allt hon hittar på! Men kul hade vi i alla fall!! ;)

Bye, bye!

Astérix et les Vikings!

Idag har det inte hänt så mycket speciellt. Maxime har varit halvsjuk hela eftermiddagen så det blev ingen parklek idag utan vi stannade hemma och myste med en film. Astérix et les Vikings! Oj, vad söt den var! :D

Bonne nuit!

DIF, vad händer??

Att sitta i Paris och läsa på Djurgårdens hemsida och i diverse annan media om turbulensen i klubben känns tungt... Jag har inte hängt med i alla svängar, men har förstått att det mesta är väldigt rörigt och infekterat just nu. Djurgårdens IF gjorde inte särskilt bra ifrån sig denna säsong, men jag blir trött och ledsen av all den smutskastning som sker i media.
Red ut det som har hänt och ta nya tag till nästa säsong!
Det är mitt enda råd... Snälla...



Var är glädjen och gulden?

En dag på stan med Josefin

Onsdag idag which means: LEDIG!

Det har varit urmysigt väder idag, lite kallt men solen har kikat fram så där fint ibland. Dagen började med att jag vaknade drygt 10.30 och hade kunnat fortsätta sova längre, men jag ville inte slösa bort hela min lediga dag i sängen. Baguette och te blev det till frukost och därefter ringde Josefin och vi bestämde träff vid Hôtel de Ville. Min telefon är lite miffad och eftersom det även pågick en högljudd demonstration på andra sidan torget när jag pratade med Josefin i telefon väl på plats inträffade något mindre missförstånd, men jag stod kvar och väntade och till slut dök hon äntligen upp.
Vi bestämde oss då för att gå och titta på gratisutställningen om Jacques Prévert. Inte så intressant dock... Men det var gratis och nu har vi också varit inne i Hôtel de Ville!
Sedan promenerade vi lite i Marais-kvarteren för att sedan slå oss ned och luncha vid Place des Vosges. Mmm, vad gott det var med pizza! Jag tror att pizzerian som tillagade den låg någonstans på södra sidan av Rue Saint-Antoine...
När vi ätit oss mätta och belåtna tog vi metron till Concorde för att gå längs julmarkanden vid Champs-Élysées. Oj, vilka julkänslor vi fick!! Vi hittade pepparkakor, vin chaud (vad vi tror är en variant av glögg, men det var för dyrt för oss att smaka.. 3 euro för en liten plastmugg! vi är lite för fattiga...), leksaker, karuseller, tofflor, mössor, te och massor av andra godsaker. Sedan "budgetfikade" vi lite på Mc Donald's för att vi var i behov av toaletter. :)

Jag promenerade hem sedan och jag upptäckte varför jag tycker så jättemycket om vägen hem från l'Arc de Triomphe!! Det är för att Avenue de la Grande Armée vimlar av bil-, skoter- och motorcykelaffärer! :) Därmed också läckert tillbehör... Hahaha... I like it! Dessutom får jag ju motion istället för att ta metron tre stationer och slösa mina biljetter eftersom mitt Passe Navigo tydligen slarvats bort av den franska posten... Jag blir snart frustrerad!!

Nu säger jag BONNE NUIT för imorgon är det torsdag och jobb som gäller!

     

Jag önskar mig en ny kamera av tomten!! snälla, rara...

Måndag kväll... Sitter här med raggsockor och fryser. Jag håller på att bli sjuk. Det är jätteruggigt väder här och jag har jätteont i halsen. Igår snöade det till och med! JA, det är sant!! Det snöade i Paris! Michaela påstod att det bara var lite snöflingor, men det spelar ingen roll för vad heter det i alla fall? Jo, det snöar... INTE det "snöflingar" ute, som hon ville få det att framstå som. Jag förstår dock skillnaden, jag är från Stockholm och hon har bott i Kiruna de senaste tre åren...

Igår var vi i kyrkan och hjälpte till att bygga inför julbasaren i helgen. Jag ska jobba på lördag mellan 14-17 och då kanske min familj skulle komma och besöka marknaden. :) Sedan bad dem mig att sitta barnvakt på kvällen, så det blir väl troligtvis så. Ingen utgång lär det bli den här veckan, tror jag... Och speciellt inte om mitt halsont utvecklar sig till något värre!! Vilket jag verkligen inte hoppas...
Michaela och jag var också en sväng uppe vid marknaden vid Porte de Clignancourt, men hon hittade ingen väska så vi åkte tillbaka i "snöovädret" som hade övergått till regn. Hela eftermiddagen gick också åt till att försöka hitta nytt konsertsällskap till kvällen då mitt eget gått och blivit riktigt sjuk. Jättetråkigt! :'( Jag lyckades dock hitta två andra svenska tjejer som jag mötte upp innan vi begav oss mot Bataclan för att lyssna på Death Cab... :) Grym konsert var det!!


Idag har jag varit hängig hela dagen och inte känt mig på humör alls... Maxime och jag var i alla fall vid fontänen vid Pont de Neuilly under tiden som Antoine var på karaten. Den här gången hade jag med mig kameran, men lyckades jag få någon bra bild?? Svar: NEJ. Anledning nr 1: Skymning på G (då trivs inte min kamera). Anledning nr 2: Objektet = en 2-åring in action. Summan av kardemumman: En ofokuserad 2-åring i skymningsljus. Non, non! säger min kamera till det. Här är i alla fall ett resultat, dock inte det bästa...





Godnatt!

Förra helgen i bilder...

Tiden går alldeles för fort. Jag hinner inte med... Därför kommer här också ett lite axplock av förra helgens bravader:

         

Haha... Ja, det blev lite allt möjligt! Monstertatuering, Parc Asterix med skridskoåkning och delfiner samt utgång! :) Enjoy!

Mitt kylskåp

Jag kom på att jag har en bild av mitt kylskåp nu i alla fall:



Stort va??

Voler, voler!! Eller egentligen voleur, voleur!!

Idag har inte varit en alldeles för händelserik dag. Pappa ringde och väckte mig vid halv tio, sedan lyckades jag somna om och vakna åter vid elva-tiden. Simpel frukost blev det vid kl. 13 för att sedan åka in och möta Michaela vid Auber. Det var vad hon messade i alla fall. När jag väl kliver av och traskar upp till Opérans utgång och ringer henne visar det sig att hon är vid Saint-Lazare. Eftersom jag har ont om metrobiljetter var det bara att traska den lilla biten bort dit, men det tog en evighet. Att tränga sig fram längs alla människor som står och glor på julskyltningen utanför Lafayette och Printemps var lättare sagt än gjort mitt på en lördag! Jag borde ha valt trottoaren på andra sidan gatan... Till slut kom jag i alla fall upp till Starbucks vid Saint-Lazare och då hade jag fått ett SMS av Michaela där det stod: ring mig så möter jag dig. Jovisst, jag ringde två gånger, men ingen svarade. Just snyggt! När jag står där i ett virrvarr av folk dyker plötsligt en rödhårig själ upp. Nämligen Erika och hennes tillbehör Karin! De försökte hitta någon marknad och frågade därför efter karta, men det hade jag ingen att tillgå. Då fick jag ett SMS där det stod att jag skulle gå mot "hippo", men var fasen ligger "hippo" då? Jag trodde att vår mötesplats vid Saint-Lazare var vid Starbucks... Men det finns ju då också två Starbucks vid Saint-Lazare och dessutom ligger båda vid varsitt hörn brevid varsin utgång från stationen. Kan det bli snurrigare??
När vi slutligen i alla fall stötte på varandra var det dags att hitta skor och jacka åt Michaela. Vi gick in i en affär och utprovning påbörjades. Jackan hittades först och när hon sedan står och provar skor händer något förskräckligt!! En jäkla kärring försöker sno hennes plånbok, men kvick som hon är skriker hon något i stil med voler, voler! Vilket betyder flyg, flyg! Alla i affären bara stirrar och kvinnan som nyss försökt ta plånboken försvinner snabbt som tusan ut ur butiken. Vi står kvar lättade över att ha kvar plånboken och dess innehåll, men ändå smått chockade. Himla vad skickliga ficktjuvar kan vara!! En tjuv på franska kallas dock inte voler utan voleur, därav kanske blickarna emot oss... :P
Vi klarade oss i alla fall den här gången, men vi har lärt oss en läxa. Det kan ske varsomhelst och närsomhelst!
Så kanske dagen ändå blev något mer händelserik än vad jag tänkt mig...

Kanin igår, planerad anka idag. Vad blir det imorgon??

Igår kväll bjöds det på kanin hemma hos familjen. Något märkligt, men jag smakade. De var väldigt förstående och sade att jag självklart kunde lämna om jag inte tyckte om det. Jag tyckte att det kändes lite konstigt att stoppa i sig sådana små söta varelser, men det smakade inte så konstigt. Lite kycklingkonsistens över det hela. Dock är jag osäker på om jag tänker fortsätta äta det...
Pappan i familjen planerade att laga anka till kvällen eftersom han tror att vi får gäster. Sanningen är att det kommer fler gäster än vad han vet om. Det vankas överraskningsfest! Mamman tog därför ledigt idag och jag behöver alltså inte börja jobba förrän kl. 16 i eftermiddag! :) jippi! Hon sade att jag kunde behöva ta igen mig efter så många "sjukdagar", men det är ju inte så farligt! Igår sov båda barnen mellan kl. 14-18 och pappan kom hem vid kl. 19. :)
Imorgon ska vi till Parc Asterix och Malin ska följa med. Vi hoppas att alla karuseller är öppna för vi är jätteåksugna! Innan det kanske vi tar en sväng förbi IKEA för det låg tydligen någonstans på vägen! :D

Nu ska jag fortsätta fixa mina naglar och mitt hår!

À bientôt!

Två gubbar på taket

Satt nyss och stirrade rakt ut i tomma intet och plötsligt skymtade jag två figurer på taket ca 100 m rakt framför mig.  Eftersom båda är helt svartklädda och springer runt med med en massa grejer antar jag att de är sotare till yrket. Men jag blev lite paff, för jag har inte sett någon röra sig i höjd med mitt rum på sjunde våningen. Eftersom de flesta hus i Paris inte är högre än det här så är det väl ändå helt okej för sotarna med höjdskräck. Med tanke på att jag rakt framför mig också har Tour GAN som nästan är 200 m högt så hoppas jag och tror för sotarnas egen skull och säkerhet att de byggnaderna är så moderna att man inte behöver gå ut på taket föra att sota (om det nu ens behövs).

Idag är det helgdag här i Frankrike, Armistice 1918. Man firar att första världskriget var slut den här dagen för exakt 90 år sedan. Maud frågade om jag ville följa med henne och barnen in till Les Grands Magasins och titta på delar av julskyltningen som påbörjats. När vi stod och väntade på bussen här i Neuilly såg vid någon slags parad marschera fram till ett minnesmonument.

   

När vi tittat färdigt promenerade vi till pappans kontor för att barnen skulle få se var han jobbar. Tillsammans gick vi sedan och åt lunch, det blev något så gourméaktigt som Quick Quality Burger. :) Haha, Maud hon skämdes men förklarade att vi gick dit för barnens skull. Bien sûr, sa jag vid gott mod. Inte spelar det mig så stor roll. Quick är ju något mer franskt än intilliggande Mc Donald's. Haha...

När jag ändå berättade om höjder måste jag passa på att visa en bild från Sofis rum som jag besökte i helgen. Den lägenheten ligger på tionde våningen med utsikt över i princip hela Paris. Allt ifrån La Tour Eiffel och Tour Montparnasse i väst/sydväst till Sacré-Cœur i norr. 


Titta och njut!

En sväng runt l'Arc de Triomphe

Jag har nyss återvänt från en entimmeslång promenad. Det tog mig cirka 5-10 min tills jag kom in i 17:e arrondissementet. På tjugo minuter var jag uppe vid Triumfbågen och då tog jag som jag brukar när jag promenerar själv där ett varv runt den också.
Det är ganska mysigt att bara gå runt där för sig själv mitt i allt buller och myller av bilar och folk, enbart med iPoden som följeslagare.
Nu har jag tagit mig en slurk vatten så nu ska jag pallra mig ner sju trappor och gå bort några kvarter till lägenheten. Jag ska förflytta pepparkaksdegen från min lilla kyl (och då menar jag verkligen lilla...) till Maud och François kylskåp. Om jag kommer ihåg det någon gång så kan ni få se hur mycket som verkligen ryms i min kyl. ;)

À tout à l' heure!

Jag är tillbaka och jag trivs!

Hörde nyss kyrkklockan slå ett slag vilket betyder att klockan är halv 11 och jag borde gå ner och äta frukost samt duscha. Mina nya situation är lite annorlunda än tidigare, men än så länge har allt fungerat toppen! Barnen har dock inte kommit hem från sitt höstlov utan de kommer ikväll och det ska bli jätteroligt att äntligen träffa dem igen!
Jag har haft en mysig start på min andra sejour här i Paris. Helgen var ganska lugn, dock besökte vi Pere Lachaise i söndags med kyrkan och tillhörande guide. Det var mycket intressant. Sedan var Amelie och Michaela här en sväng för att kolla in läget. Igår var det superfint väder så jag tog mig en promenad i Bois de Boulogne och det kanske jag gör idag också. Vi får se vad som händer!



Här ser ni i alla fall en del av min utsikt... (Jag ser också kyrktornet lite till höger, men det kom inte med på den här bilden.)



RSS 2.0