LONDON!

Beckhams

Mr & Mrs Beckham

London

LONDON:

Vi spenderade en helt fantastisk långhelg i London med underbart väder och spännande äventyr. Två något skumma, men oförglömliga bussresor tog oss från Paris till London samt tillbaka.
Vi hann med massor på den korta tid när vi var där. Oxford Street (Primark!!), Hyde Park, Notting Hill (Portobello Road), Camden Town, Oxygen Bar & SWAY, Madame Tussaud's, Tower Bridge, Big Ben, Harrod's, Fish n' Chips, Aston Villa - Newcastle på den lokala puben vid Russell Square, grekisk dans vid the River Thames och mycket av flum...
Men jätteskoj hade vi!!!

Tower Bridge

Bye, bye for now!

London NEXT!

Om drygt 4 timmar går bussen som ska ta mig från denna underbara stad till en annan. Solen har varit på strålande humör idag! Jag kan inte uppskatta hur varmt det har varit, men alldeles för varmt för uppvikta jeans och linne...
Jag tog en joggingrunda imorse och redan då var solen stekhet. Sedan promenerade jag in till Champs-Élysées för att växla pengar, sedan fortsatte jag bara... Och fortsatte... Ned för Avenue Montaigne, ned till Seine, längs med Seine, över någon bro, in i St Germain des Prés och slutligen upp till Luxembourg. Där var mina fötter så trötta att jag hoppade på ett tåg och åkte hem.
Solen är fortfarande uppe och väldigt varm är den också när den skiner rakt in på mig här på 7:an. Nej, nu måste jag sticka ned och äta middag innan jag drar till LONDON.

Ha nu en mysig långhelg!
Tjingeling!

Hänt i veckan?

Kom nyss hem från Parc des Princes efter att ha sett Paris Saint-Germain förlorat på hemmaplan mot Auxerre. 1-2 blev det... Jag kan säga att man är ganska så hörselskadad efter ett sådant resultat. Fransmän låter gärna när de vill visa vad de tycker. Så det var allt från visslingar, burop och "finfina" ord till jubel, påhejningar och trummor. Det vände från sekund till sekund. Det var spännande ända in i sista minuten, men det räckte inte hela vägen den här gången och därmed är ligaguldet troligtvis definitivt borta.
Härlig kväll var det i alla fall!



Dagen spenderades dock med att fira Marlenes födelsedag (från i onsdags) med picknick vid Champ de Mars, alldeles nedanför Eiffeltornet. "Champagne" blev det och mysigt var det, även om vi fällde upp våra paraplyer några gånger.

Igår transporterade jag Margots väska från mitt rum till hennes lägenhet vid Pigalle. Jag fick se hennes lilla lya och hon bjöd på en trevlig middag medan vi pratade om allt som har med Paris att göra. Jag insåg att man aldrig kommer att bli färdig med den här staden.

I torsdags var det Mix som gällde. Superkul som vanligt! Träffade en hel del roliga/tokiga människor. Vi såg bland annat ett rugbylag. När vi väntade på nattbussen trillade det ut två herrar från en taxi, hyfsat berusade var de men det visade sig att den ena hade bott i Kista i 1,5 år och jobbat för Ericsson (inte helt otippat). Han sade att han gillade Ostermolmstorg (= Östermalmstorg) väldigt mycket. Lustigkurre...

Onsdagen spenderades på stan på jakt efter presenter och fotbolssbiljetterna. Ingen jogging blev det, men däremot bio... Som vanligt! Fast denna gång kändes det aningen speciellt eftersom vi gick på premiären av Millénium (Män som hatar kvinnor). Lite hemlängtan fick jag när jag såg Slussens tunnelbanestation och vyerna ut över Stockholm och Riddarfjärden. Men nu är det inte långt kvar tills jag åker hem en sväng. 10 dagar. :)
Och drygt 4 dagar tills vi drar till London! Längtar!!

På kvällen var vi på Yaki vid Luxembourgträdgården för att äta sushi och fira Ericas födelsedag. Mycket trevligt!




Det var allt för mig denna gång!


À bientôt!


Tanten som körde över min fot...

Argh!!! "#¤%&@!"#$!"#¤%&/

Märks det??

Denna dag, en märklig dag. En dag som gärna får försvinna i mängden.

Morgonen startade med historia som vanligt. Idag, väldigt intressant faktiskt! Första världskriget gicks igenom och våran lärare gör ju faktiskt så att man orkar hålla sig vaken därtill. Hon är bara för rolig! Jag vet inte ens vad hon heter, men det är ju sak samma. Hon är liten och rund med ursprung från Guadeloupe som tultar fram när hon går där på gatan alltid iklädd sin turkosa karaktäristiska kappa. Hon är lika teknisk som en apa vilket har lett till att vi inte kunnat kollat på våra obligatoriska filmsnuttar på x antal veckor eftersom det alltid varit något som inte fungerat med anläggningen. Förra veckan lyckades hon inte ens ta sig själv till lektionen utan fastnade först på RER:en och sedan på metron. Inte gjorde det oss något då vi fick ledigt! :) Alltid kommer hon in i salen och ganska direkt sätts det igång när hon utbrister: Allez hop! C'est parti!
Jag och Térese konstaterade idag att hon borde kanske bli komiker. Man behöver knappt se henne för att man ska brista ut i skratt. Speciellt roligt är det när hon frågar om hon kan vända blad på det stora skrivblocket där hon antecknar. Eftersom hon babblar och skriver snabbt så gäller det att hänga med. Sitter man dessutom ganska långt bak i salen tar det en stund för en att se och förstå vad hon har skrivit. Hon kommer alltid till ett skede då hon frågar: Je peux tourner? (Kan jag vända?) Alla sitter med pennorna glödande mot sina anteckningsblock. Sedan går det två sekunder innan  hon utbrister: Je tourne! (Jag vänder!) Ingen hinner liksom reagera innan hon har vänt på bladet. Alltid lika roligt varje gång. Haha! Man går verkligen därifrån med skrivkramp i handen.

Efter lektionen var det äntligen dags för vår London-planering, men planerna gick lite i stöpet. Tanken var att vi skulle ses på Mc Donald's 10.30 vid Victor Hugo. Jag och Térese var där då, men Mc Do hade exceptionellt stängt fram till kl. 10.30 just idag och fransmän är ju inte så punktliga så vi stod där utanför och väntade på de andra som inte dök upp.
Jag stod typ lutandes mot väggen och Térese stod mitt emot mig när plötsligt en dam kommer körandes med sin "dra-maten"-vagn (som för övrigt alla har här). Hon går mitt framför näsan på oss, alltså rakt igenom oss... Och hon kör över min fot! Inte vilken fot som helst utan min fot som jag redan har jätteont i. Därav utbrister jag: Aoo!! Hon vänder sig om och fräser åt mig på franska att man får skylla sig själv om man står mitt i vägen. Nu var det ju så att jag inte stod mitt i vägen då jag stod och lutade mig mot väggen. Hon hade lika väl kunnat ta en sväng runt oss som nästan alla andra gjorde medan vi stod där. Inte sade hon ens förlåt!! Grrr...

Dagen fortsatte rent ut sagt åt skogen dessutom...
Maxime har gått mig på nerverna hela eftermiddagen och det fortsatte även när hans mamma kommit hem och vi satt vid middagsbordet. Mitt i middagen åkte en glasburk i golvet --> glassplitter överallt. Innan hade han hällt ut alla KAPLA-stavar bara för skojs skull utan att vilja städa upp dem. Dessutom gömde han en boll i en buske ute på gatan som vi sedan inte hittade. Osv. osv. Det tog liksom aldrig slut...
Storebrorsan skötte sig exemplariskt då han kom hem med fina bakverk han hade gjort hos "Le Boulanger" (alltså bagaren). Jag vill också gå i skolan i Frankrike så man får besöka ett riktigt kondis och baka på skoltid! Jag är avis!

Eftersom min fot fortfarande värker så lär det ju inte bli någon springning imorgon bitti. Däremot har Millénium premiär här i Frankrike imorgon så jag hoppas det blir bio i något slag. Dock verkar den ganska läskig. Jag har inte läst böckerna, men det får helt enkelt bli en överraskning!

Oj, oj... Dags att krypa till kojs!

Bonne nuit! Jag ska i alla fall försöka sova gott...

Långhelgen är snart slut...

Söndag kväll... Ännu en långhelg lider mot sitt slut, men jag ska inte klaga för det återstår 6 arbetsdagar fram till vår London-resa och 8 arbetsdagar tills jag åker hem till Stockholm! Inte illa... Tiden bara springer iväg!

Vad har jag då pysslat med denna helg? Fredagen gick i hästens spår, nämligen picknick vid paddocken i Maisons-Lafitte. Erica och jag packade in oss med barnvagn och allt på RER:en och drog ut till "landet" helt enkelt. Vi storstadskids kände genast den friska luften, grönskan och de öpnna ytorna ila genom våra kroppar. Vi spelade Pippi-MEMO, tittade på massa hästar, plockade blommor, blåste maskrosor och galopperade själva som hästar. Supermysigt hade vi! På kvällen mötte jag upp Amelie, hennes pojkvän och hans kompis på The Frog & Rostbif innan vi drog vidare till Montparnasse där vi väntade in ett helt gäng till innan vi drog till St Michel och Rue de la Huchette. Där satt vi en stund innan vi tjejer trötta som vi var bestämde oss för att ta sista metron så vi skyndade ner och lyckades hinna med den.
Igår följde jag med Marlene till Porte de Clignancourt där det skulle budgetshoppas presenter, men hon hittade inget där och dessutom öppnade sig himlen så vi hoppade på en metro söderut och det handlades friskt i turistshopparna istället! Haha... Jag stod utanför med paraplyet och väntade i jakten på shopen med billigaste shotglasen. När shoppingen var hyfsat avklarad tog vi oss upp till Starbucks vid Operan där vi mötte några till.
Eftermiddagen gick i pluggandets tecken. Resultatet: en uppsats om svenska kvinnors roll i samhället.
Den finslipade jag på imorse och sedan åkte jag till Jardin du Luxembourg  där jag satte mig en stund med iPoden och filosoferade för mig själv. Det mest lustiga inträffade där helt plötsligt. En man kommer och frågar om han kan slå sig ned på bänken bakom mig (med samma ryggstöd som min bänk alltså). Läs följande konversation:

Mannen: Je peux m'asseoir là? (Kan jag sätta mig här?)
Jag tar ur min iPod från öronen.
Jag: Pardon? (Förlåt?)
M: Je peux m'asseoir là?
J: Eh, bah oui. (Eh, javisst.)
Mannen pekar på bänken bakom mig. Jag stoppar in iPoden igen och fortsätter att stirra rakt ut i luften. Jag var djupt inne i mina tankar. Då ser jag mannens läppar röra sig och jag tar åter igen ur iPoden för att höra vad han nu har att säga.
M: Vous êtes francaise? (Är ni fransyska?)
J: Non. (Nej.)
M: Non? Vous venez d'où? (Inte? Var kommer ni ifrån?)
J: Suède. (Sverige.)
M: C'est rare qu'on parle francais en Suède? (Är det sällsynt att man pratar franska i Sverige?)
J: Oui, parfois... Mais il faut choisir francais, espagnol ou allemand à l'école. (Ja ibland... Men man måste välja franska, spanska eller tyska i skolan.)
Mannen fortsätter att babbla på en himla massa och jag bestämmer mig för att jag nog ska ta och ge mig av därifrån.
J: Il faut que je m'en aille. (Jag måste gå.)
Mannen reser sig upp för att skaka hand. Jag ser allmänt förvirrad ut, men tar i hand för artighetens skull.
M: Je vous embrasse. (Jag omfamnar er / Jag kindpussar er.)

Jag hinner inte ens blinka innan han är framme och ska kindpussas. Herre Gud! Jag känner ju inte människan och dessutom var han gammal! Jag rusar lite smått chockad därifrån och bestämmer mig för att promenera till nästa park och utforska den istället. Så jag beger mig av till Jardin des Plantes. En bra promenad blev det och för mig som fortfarande har ont i foten kanske det inte var det bästa, men jag kände mig tvungen att göra någonting på denna lata dag. Sedan köpte jag mig en baguette innan jag satte mig på bussen hem igen.

Familjen har varit på landet över helgen så de var inte ens hemma när jag kilade ner för att äta middag för någon timme sedan. Helt lugnt har helgen alltså spenderats.

Nu ska jag fortsätta att söndagsmysa innan jag kryper i säng!
Ha det bra!

8 maj

Det är helgdag här i Frankrike idag. Det är en himla massa sådana i maj i detta landet, men jag klagar inte! Det gör att månaden går snabbt. Nästa långhelg, dvs. Kristi himmelfärd bär det av till London och sedan kommer jag tillbaka till Paris och jobbar två dagar innan jag drar till Sverige en sväng. Tillbaka i Paris är jag sedan 1 juni.
Nu hör jag fanfarer och värsta orkestern härifrån mitt rum på 7:an. Jag tror att det pågår någon minnesmanifestation vid Place Winston Churchill här i Neuilly. Det gjorde det igår eftermiddag i alla fall också, så jag fastnade där med killarna och spanade på stiliga poliser. De var hur många som helst i finaste uniformen.
Idag blir det picknick i Maisons Lafitte, lite barnvakteri också eftersom vi tar med oss Ericas ena värdbarn, men det blir nog trevligt bara vädret bättrar på sig lite! Det var ju så fint igår! 22,5 grader klockan 20 på kvällen. : )
Nu kom "La Marseillaise". Det är riktig fest på nere på gatan tydligen! De firar ju i och för sig att 2:a världskriget tog slut, vilket verkligen ska minnas och firas.

Ja, ja... Det var allt för mig denna gång!

À bientôt!

RSS 2.0