Lata vårdagar...





"Vous êtes mariée?"

Nej, skulle tro det...

Frågan fick jag när jag igår skulle gå till metron och korsade övergångsstället. Där står en kö med bilar varav en vevat ned rutan och ropar på min uppmärksamhet. "Excusez-moi, excusez-moi..." Jag är fullt upptagen med att sms:a, men upptäcker att han ropar på mig så jag tar några steg tillbaka och då får jag frågan.
Jag uppfattade inte alls vad han sa först... Jag trodde han skulle fråga efter vägen, men när jag sedan kopplade ordet "mariée" brister jag ut i ett gapskratt.
Stackars kille, men jag hade bråttom till metron så tyvärr får han leta fru någon annanstans. Haha!! :D
Han var ändå ganska söt om man jämför med vilka man brukar få sådana frågor respektive förslag av. Hehe... :P

Hänt sedan sist...

Helgen spenderades först i Belleville och parken Buttes-Chaumont i härligt solsken. På kvällen begav jag mig ut till La Barre Ormesson. Söndagen gick i slapphetens tecken. Vi åt falafel och kollade på bio. Harvey Milk.
Både på måndagen och tisdagen hade vi test i skolan. Varken franskan eller historian gick särskilt bra, men jag skyller på att jag typ hade feber båda dagarna. Tror inte att resultaten är så betydande ändå... Förhoppningsvis.
Igår kväll var vi åter igen på bio. Denna gång Gran Torino. Riktigt bra!
Idag, lediga dag. I morse var jag ute och joggade en timme i Bois de Boulogne i regn och piskande blåst. Kylan har typ kommit tillbaka till Paris, men jag hoppas värmen återvänder snart så att vi får vår på riktigt här. Träden börjar bli gröna och nu längtar jag bara efter min vårjacka! :)
På eftermiddagen sprack det upp lite grann, så jag promenerade lite på stan. Jag tog mig till Place des Vosges, kollade lite genom fönstren till de små konstgalleriorna innan jag gick vidare till Victor Hugos hem. Flanerade runt lite, tog sedan en sväng ut till "deffan" för att handla frukost. Sedan har det varit filmmys här på rummet efter det.

En gullig sak jag stötte på i Victor Hugos hem var en grupp med barn som låg på golvet i ett av rummen och lyssnade på en tjej som berättade sagan "Ringaren i Notre-Dame". Eftersom det är onsdag och barnen är lediga från skolan antar jag att det är deras onsdagsaktivitet. Mysigt såg det ut i alla fall.  

Ciao ciao!

Helgen.

  


* Igår, Canal St-Martin

* Amelie och jag spanade in Melodifestivalen på kvällen. (ingen av oss hade sett en enda deltävling i år) Fransmännen kommer nog att gilla den blonda svenskan som delvis sjunger opera på franska! :P

* Idag har solen lyst och värmt den parisiska jorden vilket gjorde att stadsborna tog tåget ut till landet. Nämligen till Versailles! Där vandrade vi i slottsträdgården och lunchade med våra baguetter och andades frisk luft! Urmysigt!

* Sedan bar det av in till stan igen. Michaela och jag satte oss vid Pont Neuf och fortsatte sola. Jag satt i T-shirt! :D  När vi skulle gå därifrån och planen var att åka hem stötte vi av en slump på Amelie som skippat morgonens utflykt till Versailles på grund av förkylning. Jag och hon bestämde oss för att ta en glass och slå oss ned ännu en gång längs med Seine medan Michaela bestämt sig för att åka hem. Där satt vi och bara myste!

Så slutade denna härliga vårhelg i Paris!
Imorgon är det skola som gäller så, sov gott allihopa!

Bonne nuit!


14 mars

Uppdatering...

Det blev ingen bioträff i onsdags heller. Joanna var tydligen tvungen att åka hem för att fixa något åt sin värdfamilj. Mötte istället upp Sarah som satt nedanför Notre-Dame nere vid Seine i solen och där fortsatte vi att sitta. Sedan flyttade vi oss till Luxembourgträdgården och satt där i princip tills de stängde, vilket betyder vid solnedgång.

Veckan har väl gått hyfsat. Det känns i alla fall som att tiden bara rinner iväg och det är nog ett gott tecken även om det är något stressande.

I torsdags kväll var jag barnvakt så jag satt och kollade på TV, först fotboll Marseille-Ajax och efter det kom det en spännande film som jag dock inte såg klart. Något komisk var den, eftersom det var Wallander - Afrikanen dubbad  till franska. Åh, jag blir aldrig klok på det här folket som inte kan sluta förstöra originalen. Hur svårt kan det vara att bara sätta dit subtitles istället. Dessutom så skulle det vara en fördel för barnen här om allt inte var så lättillgängligt. Min 5-åring skulle ju lätt kunna sitta och kolla på program som kanske inte är helt lämpliga för honom...
Men, men... Det var lite roligt i alla fall och snart har Millenium premiär här. Jag har inte läst böckerna, vilket jag borde. Mina värdföräldrar har typ gjort det... Men just nu försöker jag prioritera böcker på franska, så det kanske får bli just så, Stieg Larsson-böckerna på franska? Haha :P

Igår promenerade jag och Erica runt sjön i Bois de Boulogne. Vi slog oss ned på en bänk och satt där ganska länge innan vi splittade på oss när jobbet kallade. Jag tror vi stötte på ett äldre svenskt par där vi satt, de vände sig nämligen om och log åt oss och det lät som att de skulle kunnat pratat svenska med varandra.
Det är jättevårigt här. Bara synd att det är lite halvmulet mest hela tiden. Solen kommer och går lite som den vill.

Men det här vill jag i alla fall visa innan jag åker iväg för att möta Erica och Michaela. Planen är St Martin-kanalen eftersom vi hoppas på en varm och skön eftermiddag sittandes eller promenerandes längs kanten.




Ha en bra lördag!

Uppe med tuppen, eller i alla fall med mina grannar Madame et Monsieur Pigeon

Madame et Monsieur Pigeon = mina duvor utanför mitt fönster.
Anledningen till att jag är uppe så tidigt är först och främst vädret, men sedan ska jag också ge mig ut och springa så småningom. Det är ju onsdag which means LEDIG! :)

Innan jag druckit upp mitt te och ger mig mig ut i skogen tänkte jag dela med mig av några nyheter. Dels en tråkig, Mando Diao sålde ut igår snabbare än jag hann blinka. Typiskt! Hade de inte kunnat ge mig en dag till så jag hade kunnat fixa biljetter idag??
De roliga nyheterna är att mamma satte en studentkatalog på posten som kommit hem till min adress i Sverige. Det enda hon gjorde var att hon bytte ut adressen och klistrade på en ny lapp med min adress här och den kom fram! Men det var inte det som var det roligaste utan när jag väl satt och läste tidningen så tog jag den hastigt från köksbordet och skulle gå och sätta mig i soffan istället och då trillade det ut ett kort. Ett vykort. Ha!, tänkte jag. Det hade varit en sak om kortet legat med tidningen i ett kuvert, men så var det inte nu. Jag tog upp kortet i hopp om att kanske få en liten hälsning från kanske mamma, men jag fck nästan en skrattatack istället. Kortet var adresserat till Pocketklubben i Vällingby. En dam som ville säga upp sin prenumeration, men av någon anledning har det utan poststämpel fått sig en åktur via Neuilly. Så nu ligger det här ett vykort med en igelkott på och väntar på att jag ska ta ett beslut. Vad ska jag göra med det? Chansa och sätta det på posten och skriva Suède under? Jag tänker i alla fall inte betala franskt frimärke, för det finns ju redan ett och det är Posten i Sverige som har gjort misstaget. Carin blir nog besviken om hon upptäcker att böckerna aldrig slutar komma...

I eftermiddag väntar bio med Joanna, Sanna och Madde. Benjamin Button är äntligen planen!

À tout à l'heure!

Bastille, the place to be

En härlig tjejkväll med drinkmys på en bar vid Bastille blev det igår. Oj, vad det finns mycket ställen där som jag inte upptäckt förrän nu! Vi hade det jättetrevligt i alla fall.
När jag entrat mitt rum på 7:e våningen ringer två tjejer som jag nyss sagt godnatt till och säger att de missat sista tåget hem. Självklart ger jag dem vägbeskrivningen hem till mig. Så inatt var första gången vi sov 3 stycken i mitt lilla skrymsle. Men det gick nog bra, de var nöjda. Vad gör man inte för sina vänner??
Det blir ingen marknad vid Clignancourt idag för det regnar... Istället ska vi bege oss mot Petit Palais och kolla på tavlor om en liten stund.
Jag gjorde dock ett fynd igår. Ett par vita tygskor på H&M's barnavdelning för 9.90 euro. På vuxenavdelningen kostaden de 12.90!!
Poäng till mig!! :)

Tjingeling!

P.S. Mando Diao kommer till Paris den 7 april och ska spela på La Maroquinerie!!

Ingen ovanlig syn...

Min bror fick mig att uppmärksamma alla dessa spännande vrålåk som ständigt susar förbi mig. Det var Porschar, Ferraris, Bentleys, Jaguarer och liknande till lite mindre flashiga Mercedes, BMW och Audi i specialmodeller.
De flesta i minst ½ miljoners kr-klassen, vissa gick gärna för 2 miljoner.
Denna fick jag syn på när jag promenerade hem från min familj nu ikväll (han skulle köra in i garaget alldeles där min familj bor):



Nu är det godnatt som gäller!!

En underbar helg! <3

Nu sitter min bror och hans flickvän på flygplatsen och ska bege sig hemåt efter en fullspäckad och intensiv weekend här i Paris. Det har varit helt fantastiskt! Vi har hunnit med massor och det vill säga inte bara saker jag gjort hundra gånger tidigare utan helt nya saker för mig också.
I fredags anlände de på eftermiddagen och min värdfamilj stod för en jättegod middag. Anka med potatispuré samt hemmagjord clementin- och passionsfruktglass till dessert. På lördagsmorgonen begav vi oss i väg till Porte de Vanves för att gå på marknad. Där fastnade vi några timmar innan vi tog metron in till Saint Germain des-Près och promenerade längs med boulevard Saint Germain och sedan upp till Jardin du Luxembourg. Lördagen bjöd på underbart väder dessutom. Skulle tippa runt 13 grader och sol! Vi pallrade oss iväg en sväng till Pont Neuf och sedan bort till Pont de l'Alma för att åka flodbåt! Efter det åt vi på restaurant och begav oss sedan upp till Sacré-Cœur.
Söndagen bjöd också på fullspäckat schema. Louvren, förmiddagsfika (crêpes), Centre Pompidou, falafel och macaroner vid Place des Vosges, en liten promenad längs Champs-Elysées, middag på ett litet bistro och sedan avslutade vi med Eiffeltornet vid 23-slaget igår kväll.
Jag är både trött i huvudet och i fötterna, men jag saknar dem redan. Dags att blicka framåt mot nästa besök! Mamma kommer om drygt en månad. :)

 

Detta har jag gjort för första gången i Paris denna helgen:

* Marknaden vid Vanves
* Åkt Bateau Moche
* Ätit mitt livs första snigel!!
* Varit på katolsk mässa i Sacré-Cœur

Tjingeling!

RSS 2.0