Josse var här...

Eftersom förra veckan tillbringades på landet blev det till att intesivumgås med kära Josse som spenderade veckan i underbara Paris. Långväga gäst från Oslo som hon var sov hon självklart hos mig hela helgen och vi hann med massa roligt. Showcase och traditionella Club 65 en kväll. Biohäng i La Défense. Te i moskén. Pavillion de l'Arsenal, museum om Paris historia och uppbyggnad. Panthéon igen. China Town igen.
Vädret var väl inte toppen, men sällskapet desto trevligare!



Vilka minnen. Vilken återförening!
Miss you...

En vecka i Bretagne...

Jag tog tåget från Gare Montparnasse förra lördagen och styrde min kos mot Vannes. Där kom mina värdföräldrar samt Maxime och mötte mig vid stationen. Därifrån åkte vid sedan till den lilla byhålan Bodérin. Urmysigt ställe på landet, men ganska dött.
Jag tillbringade sedan veckan där med barnen, barnens kusin från Luxembourg samt mormor och morfar. Behövde inte jobba så himla mycket utan följde mest med till stranden, satt i trädgården och läste medan barnen lekte, hjälpte till med måltiderna och badet. Ganska mycket egen tid fick jag och morföräldrarna var urmysiga så vi hade många härliga pratstunder och middagar.
I onsdags fick jag till och med en heldag i Vannes.  De körde in mig på förmiddagen och sa sedan åt mig var busshållpltasen låg och att jag kunde ta en buss vid 17-tiden tillbaka. Då kom morfar och hämtade mig från bussen. Urgulliga var de verkligen! Där gick jag runt helt själv i en liten fransk medeltidsstad med en härlig hamn och jättefina trädgårdar och byggnader. Marknad lyckades det också vara, så där promenerade jag runt och pratade med de trevliga försäljarna. Köpte mig en härlig tvål med doft av skogshallon samt lite frukt som jag satte mig och åt vid vattnet. Underbart smakade det!

    


På torsdagseftermiddagen satte jag mig på tåget tillbaka till Paris. Dock inte ensam denna gången, utan med mina två små filurer på varsin sida. De skötte sig exemplariskt måste jag säga för att bara vara drygt 3 och 5 ½ år.
Men väl hemma kände jag mig helt utmattad. Efter en vecka där samtalsämnena mest handlade om vem som lyckats fånga flest krabbor var jag rätt slut.
Och fredagen blev sedan en heldag. (kan man verkligen säga...) Jag jobbade 09.00-01.00, dvs. 16 timmar. På kvällen dök i alla fall efterlängtade Josse upp och höll mig sällskap sista timmarna!

Sammanfattningsvis har ändå PÅSKLOVET varit fantastiskt härligt! Tårar har fällts av olika anledningar, men mestadels har det bara varit av ren lycka!

Mon amie est partie...

Usch, vad jag inte gillar avsked!
Vid 15-tiden lämnade jag henne på tåget vid Gare de Lyon. Min kära vän, Charlotte.

Efter att vi kramats x antal gånger och tagit farväl var det dags för dig att kliva på tåget. Jag vet att det såg bryskt ut när jag vände på klacken och bara gick, men jag kunde´inte vända mig om igen för att se dig gå ombord och bara försvinna...
Tårarna kom, men jag torkade bort dem. På metron på vägen hem var du den enda i mina tankar.
Jag måste ha sett helt bedrövad ut och det blev jag påmind av en liten flicka som ständigt försökte söka ögonkontakt med mig och ge mig ett leende. Det var som om hon försökte säga någonting. Någonting i stil med: "Don't worry... She's not gone forever. You will see her soon again."
Jag kunde bara inte titta på den lilla flickan. Det gjorde för ont.


Nu sitter jag här på mitt rum. Jag är tillbaka i mitt rum. Jag är hemma.
Kyrkklockorna slår och jag borde gå ner och se till att jag får i mig någonting att äta.  Men vad är det för vits?
Det känns inte lika roligt längre. Lägenheten är bara tom...
Du har åkt och därmed även mitt middagssällskap.

I love you, darling! <3 

Vi ses snart igen!!

Jag har deklarerat!

Nu har jag varit väldigt administrativ idag. Dessutom skickade jag och bad om ett arbetslivserfarenhetsintyg (långt ord...) av min gamla arbetsgivare. Bra jobbat idag!
Nu borde jag gå och lägga mig för om 7 timmar ska jag ge mig iväg för att möta min älsklingsvän!! <3

Bonne nuit!

Nu är det gjort!

Jag har skickat in mina ansökningar till högskolan! Nu är det upp till dem att bestämma mitt öde. Hahaha... :P


Tjingeling!!


Elle est partie...

Nu har hon åkt. Saknar henne redan! Hon sitter nog i luften med ungefär en halvtimmes resväg kvar hem till Sverige.
48 dagar kvar tills att jag får se henne igen...
Hon är min mor, min kära mor och vi har haft det underbart tillsammans här i världens mest underbara stad! Marknader, Stars sur Glace, Versailles, Musée Rodin, Sacré-Cœur, Montmartre, place de la Madeleine, La Défense, Marais, La Bastille, Viaduc des Arts, Rue Mouffetard, Jardin du Luxembourg, fina måltider tillsammans samt små promenader här i Neuilly. Åh vad det skär i hjärtat...

MEN, på lördag kommer Charlotte!!! Min kära vän, Charlie. <3 Ska bli fantastiskt det också!

Jag tror att jag är lyckligt lottad i alla fall och det tackar jag enormt mycket för!

A bientôt!

Elle est arrivée!!

 
(Bild från i höstas...)

Nu har hon kommit... Min kära mor! Åh, vad jag har saknat henne!! <3

Just nu ligger hon och vilar sig på min säng. Jag förstår henne. Hon var ju uppe före tuppen imorse. Francois och jag var och mötte henne på Charles de Gaulle kl. 09.20. Jag stod och väntade vid terminal 2F, medan det visade sig att mamma hade landat på terminal 2D. Typiskt fransmän som inte meddelar sådant! :S Det var bara att hoppa in i bilen och åka till nästa terminal! Där stod hon snällt och väntade.
Vi åkte hem till min värdfamilj som bjöd på morgonkaffe och det blev presentutddelning. Mamma hade med sig påskägg till killarna, skedar med Mumin-figurerna på (som matchar deras Mumin-muggar), en bok med vackra bilder av Helsingfors, en CD-skiva med Sibelius (min familj älskar klassisk musik) samt torkat renkött till min värdpappa. De blev jätteglada! :) Och jag med, för mamma hade med sig mina sommarskor, min vårjacka, mediciner, viktiga papper samt massa lösgodis!! Som jag har saknat det!

Snart borde jag nog få liv i min kära mor så att vi kan dra ut på stan. Jag börjar bli rastlös av att sitta här på mitt rum. Ikväll smäller det dock ordentligt! Vi ska på "Stars sur Glace", vilket ska bli sjukt kul! Jag längtar!!

Vet inte när jag skriver nästa gång eftersom jag är lite busy följande vecka, samt veckan därpå då min kära Charlie kommer och hälsar på mig! Efter det drar jag till Bretagne för att jobba.

Ha det bra så länge!

Dagens roliga:

* Maxime har bestämt sig för att skippa blöjan! Envis som han är, men än så länge har det gått bra. Ända tills idag när jag var mitt uppe i att laga lunch till oss. Jag gick ut till vardagsrummet för att kolla vad han sysslade med, och det såg lite misstänksamt ut så jag frågade om han behövde gå på pottan. Non, non... svarade han.
5 min senare hör jag hur han ropar från samma ställe och jag springer ut för att kolla vad som har hänt. Där står han med huvudet som en skamsen hund. Det hade inträffat en "liten" olycka... Där står jag med minen; vad var det jag sa?!
Jaja, man lär väl sig förhoppningsvis av sina misstag...

* Vi var i parken idag, minst 15 grader och sol vilket betydde en lekpark fullproppad med barn i blandade åldrar och nationaliteter. Så mycket barn är det så att det måste finnas en polis i parken ifall att något skulle inträffa. Vilket det gör titt som tätt. Det vill säga barn som springer på gräsmattor där det är förbjudet, föräldrar som oroligt letar efter sina barn i folkmassorna osv. Stötte på en amerikansk mamma vars dotter försökte sno våran sparkcykel. Hennes barn går på samma förskola som Maxime, men det roliga är att hon alltid pratar franska med mig med enorm amerikansk accent. Vilket låter otroligt roligt! Vi satte oss i alla fall sedan i sandlådan och jag tog upp en svensk bok och började läsa lite samtidigt som jag bjöds på diverse sandkakor "au chocolat" och "aux cerises". Plötsligt börjar en man brevid mig prata med mig. Han har upptäckt att boken är på svenska och frågar på knackig svenska om jag är svensk. Hans fru som senare dyker upp visar sig vara svenska och sedan kommer ytterligare en man vars fru också är svenska. Plötsligt bara vimlar det av dem... Haha... :P Hittills har jag bara stött på en familj som var halvsvensk/halvholländsk här i Neuilly.
Vackert väder ledde till att vi stannade väldigt länge i parken. Barnens pappa hann till och med komma hem före oss! (fast han var väldigt tidig å andra sidan)

* Maxime kläckte ur sig något idag som jag inte alls förstod, så jag bad honom att upprepa vilket han gjorde flera gånger, men jag förstod fortfarande inte... Till slut sa jag till honom uppgivet: Maxime, je ne comprends pas... Då svarade han tillbaka på knackigt barnspråk: Je ne comprends pas moi aussi...
Haha!! :D Inte konstigt att jag inte förstår honom om han inte ens förstår själv vad han säger...

* Drygt 36 timmar kvar till att min kära mamma anländer till Paris!! :)

* Igår var det onsdag, vilket innebar "mellis"-meeting med Joanna. Lyxig sådan måste jag säga. Vi satte oss vid Pont Neuf och slog på stort med jordgubbar, choklad, baguette och till det lite vin. Yummie! Underbart var det!



* Dagens mindre roliga är att en kompis till mig blev knivrånad i måndags... Det är så att man själv blir rädd att gå på gatan mitt på dagen. Buhu.. Stackare säger jag bara. Hon hade verkligen otur och jag vet att det dessutom kom väldigt opassande för att hon för tillfället har en massa andra saker att reda ut. Jag tänker på henne hela tiden...

* Måste avsluta med något positivt i alla fall. Det lär ska bli en strålande dag imorgon också! 18 grader verkar det bli. :)

Bisous <3 <3 <3

RSS 2.0