Disneyland!


I onsdags blev det äntligen av! I stekhetta åkte vi (jag och Amelie) till Marne-la-Vallée för att roa oss på Disneyland! Vi hann med lite av allt i båda parkerna, men jag konstaterade också att jag nog inte kommer tillbaka på ett bra tag. Allt är väldigt kommersiellt, men det var trots allt ett mål att åka dit någon gång under mitt Paris-år och nu är det gjort!
De har världens roligaste berg- och dalbanor som man blir helt mörbultad av när man kommer ut därifrån. Dels Space Mountain och Rock n' Rollercoaster. Den sistnämnde är min klara favorit! Finns det något bättre än att åka en helt sjuk berg- och dalbana med helt oförutsägbara loopar och svängar i nästan totalt mörker med grymt bra musik i öronen?? Nä, jag tror inte det. Det var grymt häftigt!
Nu har jag dessutom uppfyllt en del av min farfars önskan som var att ta med alla barnbarnen till Disneyland, dock menade han nog att ta oss till Anaheim. Men, men... Paris dög lika bra för mig! Jag hoppas du mår bra där uppe i himmelen! Jag tänkte på dig när vi skjöts upp i rymdberg- och dalbanorna... <3

Michael Jackson

Jag har väl aldrig varit något jättefan av honom. Har nog mest tyckt att han varit konstig, men å andra sidan kan man inte klaga på hans musik. Dessutom är det inte bara musiken, utan även dansen och det där "speciella". Han var trots allt en otrolig underhållare. A great entertainer!



Igår var det dessutom Margot's avskedsmiddag som avnjöts på en jättemysig fransk restaurant på île de la Cité. Trevligt sällskap och jättegod mat! Underhållning blev det i form av en gitarrist som kunde världens alla språk. Vi funderar på om reataurnatägaren med flit skickat ner honom till oss i källaren för att testa på hans kapacitet. Där satt vi elva personer med alla olika nationaliteter. Mexiko, Australien/Indien, Italien, Sydafrika, Hong Kong, England, Kenya, Sverige, Frankrike, Indonesien/USA och Tyskland. Jag skojar inte, men han kunde faktiskt prata lite på varje språk och dessutom en sång relaterad till varje land. Helt otroligt vad vi skrattade!
Han avslutade sedan med Billie Jean.

Vi fortsatte sedan till en karaokebar för några drinkar innan det var dags för ett smärtsamt farväl... Denna natt hann jag dock med min nattbuss. Vilket jag inte gjorde kvällen innan.
Den gången kom jag springandes, men hann inte ifatt bussen. Nästa buss skulle gå 30 respektive 45 min senare. Vad gör man ståendes ensam på Champs Elysées kl. 4 på morgonen när det bara befinner sig konstiga och äckliga människor runt omkring? Jo, man går till nästa busshållplats och inser att där fanns det ännu fler. Man fortsätter vandringen som till slut blir att man börjar jogga för att det ösregnar (och för att undivka att bli påhoppad). Åskan dundrar på och man känner sig lagom mör i sina klackar. Efter en joggingtur på cirka 30 minuter entrade jag äntligen min port och konstaterade att det där förhoppningsvis var första och sista jag utsatte mig för absolut livsfara!

Paolo Nutini au Bataclan!

   



Fête de la Musique

I söndags var det "Fête de la Musique" vilket är väldigt stort här. Dock var jag för trött för att gå ut på kvällen så det blev inte jättemycket av de festligheterna då de inte riktigt kommit igång på eftermiddagen. Vi promenerade till Jardin des Plantes och Jardin du Luxembourg. Sedan bestämde Joanna och jag oss för att gå hem till mig och kolla på "Juno" och äta cookies. Jag hörde dock musik från mitt rum senare på kvällen så visst festades det ordentligt runt omkring i staden!


Mina kära vänner.

Apropå ingenting, läste jag i min lilla guide Nuit blanches à Paris (en guide om Paris nattliv) att jag tillhör kategorin "Le flambeur de l'ouest", dvs. de som bor i 8:e, 9:e, 16:e arrondissementet samt i Vésinet eller i Neuilly. Jag prickar/har prickat in de två sista! Tydligen ska jag då gå runt i en väldigt kort turkos tunikaklänning från Chloé, Gucci-solglasögon, halsband från Dinh Van och Christian Louboutin-pumps. Känns det som min stil? Nja, inte riktigt... Men roligt att läsa i alla fall!
Dessutom borde jag då med tanke på var jag bor/har bott hänga på VIP Room, le Cab, le Neo, le Black Calvados eller le Showcase. Showcase har vi faktiskt varit på! Points to me! :-)

Midsommar på franskt sätt, men ändå så svenskt!

Så blev det en midsommar även i Paris!
I lördags närmare bestämt, eftersom alla jobbade som vanligt här på midsommaraftonen. Dessutom firar inte fransmän midsommar... Men vi skulle fira! Picknick i Parc Montsouris var bestämt. Vi packade ihop potatis, lax, jordgubbar och skumpa och satte oss på tåget dit. Just innan vi ska kliva av ser vi hur regnet bara öser ner. Kan det bli mer svenskt??
Eftersom min kära värdfamilj befann sig på landet smsade jag dem och frågade om det var lugnt att vi krashade hos dem. Och det var det så klart. Så vi satte oss, ett gäng på fem tjejer och åkte hela vägen tillbaka till Neuilly där det dukades upp med finduk och allt. Riktigt mysigt blev det! En lunch som varade i inte mindre än drygt åtta timmar... Haha...
På kvällskvisten bar det av ut på stan. Det slutade med att vi satt vi Seine och drack rosé och lekte roliga lekar. Snacka om att folk flockades runt omkring oss!! (inte konstigt med tanke på hur vi såg ut efter några omgångar...)
Underbar midsommar!

   

"dörren från Bali", midsommarlunchen, Linn & grädden samt rosé vid Seine

Impressing the Czar

I fredags var det balett åter igen som gällde. Denna gång en fantastisk variation. Klassisk balett blandad med modern dans på Théâtre National de Chaillot. Otroligt komiska var allihopa! Så klockrent!


TOR

JAG HANN ALDRIG SÄGA HEJDÅ...


Tu m'as toujours dit qu'il faut vivre son rêve.

Je vis le mien!

La dernière fois que je t'ai parlé il y a 8 mois.

Je m'en souviens bien.

Tu était un guerrier.

On parlait toujours des voyages et des aventures.

Tu était un aventurier quand tu n'était pas malade.

Je t'ai envoyé une carte postale sans que avoir une résponse.

Je ne me suis pas inquietée parce que je croyait que tu aurais te débrouiller, mais je me suis trompée.


Une étoile dans le ciel s'est éteindu.


Tu étais mon parrain.


Tu vas me manquer.




..:Sandra:..

Onsdag idag. Vad hände i helgen?

Jo, först skulle det ha blivit babysitting men den blev inställd. Vilket var tur för mig, för den skulle ha kasserat halva min lördag. Den dagen blev i alla fall väldigt lyckad då vi bestämde oss för att utforska Parc de la Vilette. Att ta sig in på Cité des Sciences kostade skjortan så vi gick lös i "giftshopen" istället! Några euro fattaigare gick jag, Erica och Joanna därifrån glada och nöjda. Ut i parken bar det av! Paris största lär det ska vara. Men vi kom inte så långt förrän vi hittade kanalen Ourcq och den omtalade ölen i plastglas. Stekhett som det var passade det förstås utmärkt! Öl i plastglas och fötterna dinglandes längs kanalkanten. Kändes rent utav sagt som Göta kanal. Mer av den känslan blev det dessutom när vi bestämde oss för att hoppa på en av kanalbåtarna och dra söderut för 1 €! Till Stalingrad kom vi.
Sedan blev det middag i studentmatsalen vid Port-Royal för 2,85 €. Kvällen avslutades med ett glas vin på Café de la Mairie och lite sangria Le Dix.
Söndagen startades med brunch för 2,85 € vid Port-Royal (prisvärt ställe helt enkelt). Därefter styrdes vi kosen mot förorten och närmare bestämt Saint-Denis. Där utforskade vi först Stade de France och deras "giftshop", dock belv det ingen fotboll därifrån... Vi förflyttade oss vidare till Basilique Saint-Denis där Marie Antoinette och andra kungligheter ligger begravda. En fin kyrka var det.
Dagen avslutades sedan med glass vid Seine, inne i Paris. (Norrförorten hade inte så mycket mer att erbjuda oss...)


Och sedan var den helgen slut. Men det nalkas en till om två dagar närmare bestämt. Då ska det firas midsommar och dessutom att skolan tog slut igår!
Oj, vad tiden går fort! Nu är flygbiljetten hem fixad dessutom (efter mycket krångel och ett rejält överpris), men mitt PARIS-år tar slut den 31 juli då jag lämnar denna stad för den här gången.



Tjingeling från Neuilly!

Musée de l'Orangerie



Gårdagens muséebesök...

Det blev förlust, men vi tycker om dig ändå Robin...

Vad hade vi väntat oss egentligen?
Federer är Federer... Så är det bara.


Federer tog hem gem efter gem, men vi satt kvar även när vädret bytte sida.


Federer hade betydligt fler fans än Söderling framför Hôtel de Ville, men vi satt rakryggade och tittade på hela matchen. Vi tänkte inte ge oss... (konferencieren på plats skrattade till och med åt oss fåtal svenska fans som tjoade och tjimmade) Vi var inte särskilt många, men nog ska Robin veta att vi höll på honom!


Jag tyckte han kämpade bra i alla fall!


Och vi hade det väldigt trevligt dessutom!

Final i Roland Garros!

Äntligen är söndagen här! Inte för att jag brukar längta efter söndagar vanligtvis, men idag kändes det ganska lugnt att vakna upp. Examen i skolan är skriven, så imorgon finns det ingen press att känna i skolan.
Dessutom det roligaste med just denna söndag: att Robin Söderling möter Roger Federer i finalen i Franska öppna! Matchen börjar kl. 15, men vi ska mötas upp lite innan för att sedan inta bästa platserna vid storbildsskärmen vid Hôtel de Ville! 

STORT LYCKA TILL, ROBIN!!

Vi håller tummarna för dig...

6 juni

Sveriges nationaldag och Dagen D.

Grattis Sverige!!

Jag saknar dig...

Till minne



Minneshögtid för passagerarna ombord på Air France flight AF 447 vid Notre-Dame de Paris i onsdags eftermiddag.

Vi såg de anhöriga ge sig av därifrån i bussar och överallt vimlade det av uniformsklädd Air France-personal. I hissen ned till metron hörde vi några prata och den ena hade anlänt bara dagen innan från Bogotá. Med tanke på att jag landade på exakt samma terminal där det här planet skulle ha landat fast en timme före känns det något obehagligt.

Vila i frid.

Balett på Operan



"Proust ou les intermittences du coeur"

Superfint och härligt!!

5 juni 2009, Place de l'Opéra

Söderling i final!!

Robin Söderling vann igår sin semifinal och är därmed i final mot Roger Federer i Roland Garros! Det är STORT!! Han möter Federer på söndag och då hoppas vi på fint väder då matchen sägs visas på storbildsskärm vid Hôtel de Ville. För tillfället regnar det i Paris... Men vi har haft det fint hela veckan dock.

En "liten" anekdot gällande gårdagens semifinal som jag inte kunde se (!!), är att jag hade sett fram emot semin jättemycket och efter en sen kväll på Mix i torsdags kväll längtade jag bara efter att kunna slänga mig på soffan med tennisen som underhållning. Tanken var god, men tekniken ville inte med mig igår... morr...
För det första fick jag inte TV'n att fungera (den funkade hur bra som helst i torsdags på dagen!!). Den påstod att det inte fanns någon videosignal. Jag tryckte på alla knappar jag hittade, drog ut och satte i sladdar, startade om och om igen. Men ingenting ville fungera! Då stod mitt hopp till datorn. Okej, må den leva, tänkte jag. Men ack nej... Datorn var avstängd och jag kom inte ihåg lösenordet... *suck*
Nu stod hoppet till pappa på jobbet i Sverige. Jag ringde och ringde och ringde... men inget svar. Typiskt! Jag skickade sms och ett par timmar senare fick jag ett uppdaterat resultat.
Pratade med Erica och Amelie under eftermiddagen som också fick komma med uppdateringar. Det var länge sedan jag var så frustrerad måste jag säga.
När jag skulle möta Erica vid Operan fick jag ett sms av henne, där det stod att det var avgjort och att vi hade Söderling i final! Gissa om jag sken upp där jag satt mitt i metron! Underbart!

Lycka till Robin! På söndag gäller det!! 


STOCKHOLM!!!



Ovan ser ni anledningen till denna underbara weekend i fantastiska Stockholm!
Åh, jag är såå nöjd!

Studentfest, 7-årskalas, båthäng och mycket mycket mer gjorde den här helgen så helt helt underbar! Dessutom var vädret på gott humör alla dagar förutom torsdagen!
  

Igår kom jag tillbaka till Paris och här har vädret fortsatt vara strålande! Jag kom fram helskinnad till Roissy - Charles de Gaulle, terminal 2 D med mitt Air France-plan ungefär samtidigt som det försvunna planet skulle ha landat på samma terminal. Scary! Men jag lever och mår utmärkt! Dessutom kan man ju glädjas åt Robin Söderling som för tillfället spelar Roland Garros (franska öppna) en liten bit här ifrån. I helgen slog han ut Rafael Nadal och idag slog han ut näste man på tur. Jag håller tummarna för honom! Fransmännen verkade något imponerade av honom faktiskt. :P

Nu borde jag plugga lite inför min examen som jag har på torsdag! Har inte läst särskilt mycket som ni kanske förstår... Dessutom borde jag sova också och ta in några veckors sömnbrist... (efter London & STHLM...) :P

Tjing tjing!!

RSS 2.0