China Town

Bonne année, encore une fois!!
Jag gick och lade mig kl. 8.19 imorse och steg upp ungefär vid kl. 12. Det blev inte så mycket sömn den här natten. Eller natt och natt?? Gårdagskvällen hade jag tänkt spendera lugnt med Sarah vid en bar eller med en film. Så var tanken i alla fall... Sedan hörde några andra av sig och planerna ändrades. Vi begav oss mot metro Blanche och O'Sullivans brevid Moulin Rouge. Jag hade tänkt ta sista metron hem, men tiden bara rann iväg. På något sätt var klockan typ 8 på morgonen när jag entrade mitt rum! :)
Vid 14-tiden möttes vi upp ett gäng vid Place d'Italie för att utforska "China Town". Det var väldigt utspritt men vi flanerade runt ett tag och spanade in tokiga och roliga saker. Nudlar, torkad frukt och lite annat skojsigt inhandlades. Att gå in i deras supermarché är som att gå in på något museum. Man skulle behöva en guide som förklarar vad allt är för något... Men roligt var det! Eftersom de firar kinesiska nyåret typ nu så var det också en del festligheter på gatorna. Drakar, trummor och fyrverkerier.
Ikväll blir det nudlar här på mitt rum och sedan kanske filmkväll! Imorgon är det muséer som gäller. Vi ska försöka oss på Picasso-muséet i Marais-kvarteren.

À bientôt!

FINSKT GULD!!!

Igår var en härlig dag! Jag vaknade lugnt och harmoniskt. Bestämde sedan träff med Michaela för att gå på ett gratismuseum, Carnavalet. Ett museum som handlar om typ allt som har med Paris historia att göra. Från hus och kungar till konst och allt annat möjligt. Intressant var det i alla fall.

Efter det skyndade jag hem för att titta på konståkningen, damernas final. Laura Lepistö ledde efter kortprogrammet och Susanna Pöykiö var tvåa. Kiira Korpi "bara" sjua. Jag kan inte säga att någon av dem åkte helt 100%-igt, men vad då, det får gå... För det blev till slut historiskt FINSKT GULD ändå! Åh, jag blev så lycklig!! Finland kammade hem guldet, bronset och en femteplats. Mycket godkänd insats (på hemmaplan dessutom)! Grattis, säger jag!! Sveriges Viktoria Helgesson slutade på en 17:e plats.

Eftersom min värdfamilj dragit österut under dagen så hade jag lägenheten för mig själv, så jag och Michaela gjorde middag åt oss och sedan var tanken att vi skulle träffa några andra och gå till någon rockklubb. Först hamnade vi dock på en bar på Avenue Wagram. Där blev vi också kvar. Vi orkade inte gå vidare någonstans. Det kanske var bra med tanke på att jag sitter här nu och dagens planer verkar vara skridskoåkning vid Hôtel de Ville och vid 15-tiden börjar EM-galan så då ska jag hem och titta på den. Vi hade i alla fall en väldigt trevlig dag!


À bientôt!


Lugn helg...

Måndag kväll... Alldeles för sent egentligen. Imorgon bitti är det fransk historia som gäller, men jag tänkte bara sammanfatta helgen väldigt kort. I lördags promenerade Michaela och jag runt 17000 steg inne i Paris. Vi gick mest runt för att hitta nya, trevliga kvarter. Sedan var jag barnvakt på kvällen.
Igår kom jag och min värdmamma äntligen iväg på Sonia Rykiel-utställningen på Musée de la Mode et du Textile. Den var fantastisk! Och jag måste säga det att det var perfekt att ha med sig en egen personlig "guide". Min värdmamma läste nämligen snabbt igenom alla skyltar och plakat och sammanfattade sedan på enklare franska det huvudsakliga för mig, vilket gjorde det hela mer intressant eftersom jag förstod mera då. Sedan fastnade vi i "biosalongen", där modevisningar från hela 80-talet visades. Vi satt som fastklistrade och kommenterade nästan allt och alla. Det var super! :)

Nej, nu är det 'bonne nuit' som gäller!

Party hos Peugeot och Le Bon Marché!

Dagens bravader... Vi kom hem från Duplex vid fyra-tiden imorse och så sov vi till tio ungefär. Sedan pallrade jag mig iväg till Bois de Boulogne för att jogga lite. Dryg 5 km blev det nog. Efter det gick jag hem och duschade och åt lunch innan jag åkte in mot stan för att möta Joanna. Vi flanerade längs Champs Élysées med ett efterlängtat besök hos Peugeot! :) Det är alltid party hos Peugeot! Sedan bestämde vi oss för att utforska lite nya ställen så vi styrde kosen söderut mot metrostationen Duroc. Där gick vi runt och letade mysiga caféer när vi stötte på Le Bon Marché. Vi gick in i delikatesshandeln och köpte lite bröd och torkad frukt. Efter det gick vi till varuhuset med kläder och dylikt. Där hittade vi en jättefin Burberry-väska på REA, bara 549 euro!! (kostade tidigare något på 900 euro). Det blev inget mysigt café den här gången dock, utan vi hamnade på ett billigare alternativ, nämligen Mc Donald's... På något tokigt sätt lyckades han jag beställde av blanda ihop min dubbel-latte med någons choklad vilket resulterade i att jag fick en mugg fylld med varm mjölk. Varken choklad eller kaffe syntes till... Men jag gick tillbaka och fick det jag egentligen beställt till slut.
Ja, ja. Det var min dag! Nu ska jag lägga mig...

Bonne nuit!



Josse, det är alltid party hos Peugeot!! ;)

Bon anniversaire maman!

Idag är det mammas födelsedag och jag tycker synd om henne som måste fira utan sina barn, men sånt är livet! Livet går vidare! Jag hoppas i alla fall att du haft en toppendag! Tänker på dig...
Annars flyter livet på som vanligt här. Den förskräckliga kylan som varat i flera veckor nu har på kvällen övergått till tråkigt regn. Igår hade vi en underbar dag som började med skridskoåkning vid Hôtel de Ville (äntligen!) med jättefint vinterväder. Sedan lunchade vi innan vi gick till kyrkan där det var sagt att det skulle bli dajmjakt. Det blev det också! TP-frågor med dajm som vinst. När vi var klara åkte vi ut till La Défense för att gå på bio. Twilight blev det, vilket var ett väldigt lyckat val! Den var väldigt bra!

Bonne soirée!


18185 steg

varav 9423 på en joggingtur i Bois de Boulogne, resten på LES SOLDES som började idag! Haha... :D
Det blev en klänning från Benetton och äntligen en ny kofta från ZARA. Dock så var Joanna och jag också och spanade in Christian Dior, Chanel, Gucci, PRADA, Dolce & Gabbana med flera längs Avenue Montaigne! Vi hittade tyvärr inget som föll oss i smaken... ;) Var glad för det pappa!!

Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon bitti är det skola igen!

Bonne nuit!

14 332 steg

Resultatet av dagens promenad.

Dödsfall nummer 2

Idag har det varit "GRATISSÖNDAG", vilket betyder att det är första söndagen i månaden då många muséer är gratis. Jag hade planer på att besöka något museum, men mitt sällskap skulle jobba idag så jag betsämde mig istället för en långpromenad i Bois de Boulogne. När jag berättade om mina inställda planer frågade min värdmamma om jag ville gå med henne på Sonia Rykiel-utställningen på Musée de la Mode et du Textile. Det ville jag gärna så vi bestämde oss för att åka efter lunchen. När jag väl höll på att duka av ringde det i telefonen och det visade sig att min värdmammas morfar avlidit imorse. Vi ställde in våra planer och hon åkte istället hem till sin mamma. Helt förståeligt...
Usch, jag tycker synd om min familj. Det är andra dödsfallet inom två veckor.
Jag tog mig istället den promenad jag tidigare planerat. Det har varit väldigt fint väder idag, soligt och lite dis.

119 trappsteg

Jag har räknat... Jag bor 119 trappsteg ovanför marken.

Något annat tokigt har jag också gjort idag, men det kanske kommer bildbevis på det senare. Haha... :P

Fransk grammatik? VOGUE

Hur har dagen varit? Jo, helt OK. Ça passait tranquille, som man säger här.


Jag klev upp vid 8.30 och gick till familjen för att äta frukost och jobba. Jobb och jobb? Vi lekte en stund och efter någon timme så lämnade jag killarna i kyrkan. Där tog min arbetsdag slut och klockan hade inte ens slagit lunch-time.


Jag gick tillbaka till lägenheten och kollade lite på Vänner, läste ut en bok och åt sedan lunch. Resten av dagen spenderades liggandes i sängen på mitt rum med mera TV-serier. =)
Gick bort till lägenheten för att äta middag, men det var allt. Jag och min värdmamma pratade en stund innan jag gick tillbaka till mitt rum. Ämnet fransk grammatik kom upp och jag berättade att jag försökt traggla lite grammatik nu under julen, men att det inte alltid är så himla roligt. Hon höll med om det och sedan undrade hon om jag ville ha något franskt att läsa. Visst, sa jag och plötsligt stod jag där med en packe tidningar toppat av VOGUE. Jag kan inte påstå att den tidningen består av särskilt mycket text, men i alla fall... Både hon och jag skrattade åt det. Men det kanske blir lite roligare grammatikläsning? Haha..

När lilla killen skulle säga god natt till mig innan jag skulle gå överöstes jag av "bisous". Det ville inte ta slut!! Oj, oj, oj vad han var på pusshumör. Söt är han i alla fall. :)


Nu ska jag återgå till mitt pluggsällskap, VOGUE!
Au revoir.

1 januari 2009!

Gott Nytt År!! eller God fortsättning kanske man säger...

I'm back on track och har redan jobbat ett par dagar, dock inte idag. Imorgon ska jag jobba ett par timmar, men det är nog inte så farligt. Det ska vara begravning så jag ska passa barnen medan de förbereder.
På måndag börjar vardagen på riktigt igen. Skola kl. 08.00. Ha! säger jag bara, men som vi (jag och min värdmamma) redan konstaterat: det är bra för mig. Jag måste komma i fas med dygnsrytmen och jag är på god väg (kanske inte om man räknar med dagens uppvaknande vid 13-tiden), men annars.

Första dagen på året tar slut om drygt tre timmar. Detta ska bli ett bra år! Det var 2008 för den delen också, för det mesta i alla fall! ;) Det jag främst kommer att bära med mig från 2008 är Charlies och min USA-resa, alla go'a och glada människor på Kragsta och självklart att jag tog klivet in i det franska vardagslivet! :)



Je vous souhaite une bonne année!!

RSS 2.0