Bättre??


GOD JUL!!!


Imorgon it is!

Nu är det inte lång tid kvar. Imorgon sitter jag förhoppningsvis hemma och myser med glögg och lussebullar!
Planet går vid 11 och min värdpappa (snäll som han är) erbjöd sig att skjutsa mig till flyget. Det betyder att jag måste vara nere hos dem vid 9 imorgon bitti. Med tanke på att jag mått ganska dåligt i två dagar nu så borde jag verkligen gå och lägga mig, men först måste jag packa färdigt.

Denna lördag passerade förbi ganska snabbt tycker jag. Det brukar dem dock nästan alltid göra! Jag vaknade vid elva imorse och upptäckte att det inte var någon idé att äta frukost eftersom familjen skulle bjuda mig på jullunch vid klockan tolv. De bjöd mig först på aperitif (Pineau och snacks), sedan blev det blinier med rökt lax och till huvudrätt serverades potatiskroketter med haricot verts och någon stek. Desserten bestod utav bûche de Noël. Smaskigt gott!
Vi hade också en liten julklappsutdelning. De fick min julstjärna som jag köpte i blomsteraffären nedanför mig och så fick de sina muminmuggar samt att killarna fick varsin liten bil, För den stora killen blev det en legobrandbil och den lilla fick bil från "Cars". Familjen gav sedan sina presenter. Först ett skrivbordsunderlag med hela Paris metrosystem på. Välbehövligt! Sedan fick jag en jättefin bok om Paris med tillhörande CD med bilder och sånger. Jättegulligt av dem!

När lunchen var över efter dygt 2 ½ timme drog jag mig mot metron. Har jag nämnt det att franska luncher är något längre en svenska??
Jag hade bestämt träff med Michaela och planen var att vi skulle åka skridskor vid Hôtel de Ville. Dock uppstod ett missförstånd och jag tog den längsta vägen som nästan går till Hôtel de Ville på grund av detta. Hôtel de Ville ligger nämligen på min metrolinje men av någon anledning så förstod jag det som att Michaela väntade på mig vid Auber så jag åkte till Étoile för att byta där till RER A en station. Väl framme vid Auber visar det sig ändå att hon är vid Hôtel de Ville. Jag bestämmer mig för att ta 7:ans metro till Palais Royal och där sedan byta tillbaka till 1:ans linje. Oj vad komplicerat det kan bli! Väl framme visar det sig att det är jättelång kö till isbanan som för övrigt öppnade just idag och dessutom hade Michaelas lust att åka försvunnit. Lite besviken knatade vi därifrån. Vi styrde riktningen mot Marais och av en slump råkade vi hamna vid Centre Culturel Suedois där de hade en bildutställning om Borås. Något udda och tråkiga bilder, men kul i alla fall. Hur det nu går ihop? :) Vi promenerade sedan runt i Marais och sedan åkte vi hemåt.

Nu ska jag försöka packa färdigt och sedan gå och lägga mig.

Nästa gång jag skriver kanske jag är hemma!

Au revoir!

En vecka kvar till Kalle Anka!

Jag längtar!!
För övrigt så har jag haft en jättemysig dag idag. Det började med en förhoppningsvis lyckad intervju och sedan gav Josse och jag mig ute på julshopping! :)
Sedan träffade vi Joanna på Mc Donald's för att byta bilder. Oj, vad mycket roligt vi har gjort tillsammans!!
Efter det var jag tvungen att skynda mig hem eftersom jag skulle vara barnvakt. Föräldrarna skulle på en "exposition" om Picasso på Grand Palais. Tydligen väldigt lyckat! Det gick bra med barnen också och vi hade det jättemysigt! Vi läste julböcker och öppnade adventskalendern tillsammans. Sedan släckte vi ned hela lägenheten och gick runt och spökade lite med en ficklampa. Det var rätt skoj!

Nu ska jag snart krypa till kojs!

Ha det gott!



Världsmetropolen Paris! Vad säger man?

Jag kom nyss hem från Svenska kyrkan där det var julfest. Av någon anledning så var det inte fler än fyra svenskar där plus ledarna, resten var danskar. Och de var ganska många! Norska kyrkan uteblev sedan deras ledare blivit matförgiftad. Men vi hade trevligt i alla fall! Vi åt risgrynsgröt, julskinkesmörgås, pepparkakor och drack glögg. Frågesport var det också. Tyvärr vann inte vårat lag, men vi var nära... Alla lagen slutade nämligen på samma poäng så det avgjordes på utslagsfråga! Vi fick dock alla varsitt paket Singoalla-kakor som tröstpris. =D

Imorgon ska jag träffa en svensk journalist. Ska bli spännande, men jag är lite nervös...

Dessutom ska jag ge mig ut på jakt i julhandeln igen... Jag blev lite rädd när pappa ringde och berättade om eftermiddagens bombhot mot varuhuset Printemps här i Paris. För ett tag sedan var det juvelrånet och nu detta. Vad händer härnäst? Jag hoppas verkligen att det lugnar ned sig.
Det är lite skumt att jag alltid hinner får reda på nyheter som handlar om Paris från svenskt håll först! Scary.

Idag fick jag ett uppskattat julpaket på posten. Ett par jättefina sockor! Tack Lea, de behövs!
Jag sitter nämligen här och fryser. Har fönstret öppet för att vädra ut den hemska lukten på mitt rum. Nu har det nämligen visat sig att jag har mögel i rummet!!! Väldigt jobbigt, med tanke på att jag är allergisk. Jag tror att jag nu vet anledningen till varför mina ögonlock är helt rödsprängda. Vet inte riktigt vad jag ska göra... Jag åker ju hem på söndag och denna vecka är ganska fullproppad. 

Nu säger jag bonne nuit!

10 december

Onsdag hela dagen! Jag som inte hade ställt någon väckarklocka (deal med Josefin) blev väckt ändå... Min värdmamma ringde och var helt förtvivlad. Det fanns ingen som kunde hämta stora killen på musiken. Snäll som man är ställer man ju upp! Det var bara på med kläder, rusa ner till bussen, byta buss (hitta rätt busshållplats), hitta rätt port med rätt kod och rätt våning. Till slut var jag där! I hyfsad tid också! :) Sedan skulle vi vidare. Ta bussen tillbaka, gå till Eleonore (kompisen som var sjuk), hitta rätt port och rätt kod. Dock saknade vi sista koden så det blev till att ringa mamman som fick ringa nannyn som fick komma ner och möta oss. Där jag lämnade jag honom och min arbetsdag var slut.
Haha.. Men jag fick faktiskt 10 euro för besväret!
Jag knallade hem för att äta frukost. Dock var klockan halv tolv så det blev lunch istället. Köttbullar med lingonsylt, potatismos och spenat! Mums vad gott! Det smakade nästan som hemma...

Planerna för dagen var lite julinhandling så jag ringde Joanna för att se om hon var ledig under eftermiddagen och det var hon. Vi möttes upp i La Défense framför trappan vid Grande Arche och sedan var jakten igång!

När vi var klara vid La Défense åkte vi in till Saint-Lazare för att fortsätta där. Vi avslutade sedan med fika på Mc Donald's.

Det är Nobeldagen idag! Har hittat livesändningen för Nobelfesten på svt.se. Det är ett måste för mig att i alla fall glutta lite på alla dessa klänningar och dessutom kan det faktiskt finnas intressant inslag också. Det hör lite till inför jul tycker jag. Och för tillfället gör jag allt för att komma i stämning!

11 dagar kvar tills jag åker hem!

Måste berätta lite om gårdagskvällens bravader. Jag mötte upp Josefin vid hennes metro Villiers och vi bestämde oss för att kolla in den "omtalade" bargatan vid Parmentier. Så vi satte oss på metron dit. Plötslig ropar Josse till och börjar banka på rutan. På andra sidan perongen sitter Carro som är på väg hem från sitt jobb. Vi börjar kommunicera med kroppsspråk, pilar och viftningar. Vi måste ha sett väldigt roliga ut! Folk bara tittade på oss.
Vi hann inte kliva av så vi åkte vidare en station och ringde sedan upp henne. Hon klev vår på metro och följde sedan med till Parmentier. Paris är ändå inte så himla stort... ;)
Josse och jag fortsatte mot Trocadéro för att titta lite på Eiffeltornet i kvällsljus. Därefter promenerade vi längs med Seine till Les Invalides. Allt för de så omtalade rullbanden, trottoir roulant från metron till RER C.
Oj, vad vi sprang! Vi bara studsade fram! Och som vi skrattade!! De få människor runt omkring oss bara stirrade på oss. De fattar inte det roliga. Att vuxna alltid ska vara så himla allvarliga. Det var några turister där som försökte göra som vi, men de tog fel rullband så de fattade inte vinken. Vi tänkte nästan säga åt dem att testa på riktigt, men vi vågade inte riktigt... Vi bara skrattade åt dem! 
Sedan tog vi metron upp till Champs-Élysées och promenerade upp för hela avenyn innan vi splittade på oss och åkte hem. Jag kommer sakna Josefin när hon åker hem! buhu... :( 




Bonne nuit!

Skönt att denna dag snart är slut!!

Klockan är 23.30 och om 30 minuter är denna dag slut. Den första december 2008 lider mot sitt slut...
Jag hoppas att morgondagen blir bättre, men jag är rädd.
Jag är rädd för att denna dag ska återupprepas... Det är första gången jag känt så här sedan jag återvänt till Paris.
Dagen började redan knepigt när jag skulle hämta Maxime och fortsatte inte heller lättare över lunchen så han vägrade att äta. Det slutade med en liten fight mellan honom och mig innan han till slut åt upp sin mat och till slut också somnade i sin säng. Sedan kom Michaela över en sväng och höll mig sällskap eftersom hon hlömt sina kartonger som hon köpte på IKEA igår. Sällskapet gjorde susen och jag var något muntrare efteråt, men det skulle tydligen inte vara alltför länge...
Redan på hemvägen från Antoines skola märkte jag att han var lite halvgnällig och eftersom han varit sjuk tänkte jag vara "snäll" mot honom och låta honom slippa karaten (karaten som han för övrigt inte alls tycker om... så han borde verkligen ha tackat mig idag!) Jag fick en superidé om vad vi skulle göra istället och barnen nappade hyfsat på den. Nämligen att baka pepparkakor!
Det började ganska bra när vi satt och bakade ut våra små kakor, men slutade inte lika bra.
Antoine fick ett smärre utbrott när han upptäckte att jag var mycket snabbare på att baka ut mina kakor och att mina tagit mycket mera plats på plåten än vad hans gjorde. Jag försökte förklara för honom på franska att det fanns fler plåtar och att det faktiskt inte är någon fara om man inte bakar lika snabbt. Han satt för det mesta och lekte med degen, så lite får han väl skylla sig själv också.Nä, då kastade han först degen på golvet och då blev jag ganska arg på honom. Sedan slog han mig och när jag i detta virrvarr försöker reda upp situationen känner jag doften från köket... Doft och doft, rättare sagt det luktar bränt! Jag har bränt pepparkakorna i ugnen!!! Då kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Jag ville bara hem till mamma!
Med Maxime i min famn kändes det något mer tröstande och jag bestämde mig för att baka några kakor till i alla fall så att familjen skulle få smaka hur de verkligen ska smaka. När föräldrarna kom hem och jag berättade om dagens missöden log de åt mig och smakade de "bra" kakorna. Det visade sig vara lyckat! De tyckte i alla fall om dem.
Kvällen skulle dock också fortsätta med att jag skulle vara barnvakt, vilket kändes helt åt skogen. Men barnen somnade ändå ganska lätt och jag fick tid för mig själv att andas ut. Stor suck...
Lite gladare blev jag dock när jag fått meddelande om att Charlie kommit fram till Chamonix och till och med skaffat franskt nummer. SMS-tajm!! Dessutom fick jag lön idag och min familj betalade också mina IKEA-inköp. :)

    

Det som började så bra, slutade i katastrof...

RSS 2.0