Första riktiga vårkänslan!!

Om man inte räknar med första blommorna som vi såg blommade redan i lördags vid St Martin-kanalen så var det nu i eftermiddags jag fick första riktiga vårkänslan! Det var underbart!!
Tänk er att kunna sitta på trappan vid Sacré-Cœur med en vy över Paris som är helt obeskrivlig. Lägg därmed till en fantastisk musikant och en fotbollsartist som underhållning. Jag hade kunnat sitta där hur länge som helst...
Det enda jag saknar just nu är den riktiga värmen, men jag tror att den också kommer snart.

Nu återstår två tuffa arbetsdagar denna vecka och sedan anländer min käre bror och hans flickvän. Jag längtar!!!







Hoppas ni förstår känslan! :)

Återkomsten till förorten

I fredags morse anlände jag kl. 06.17 till Gare d'Austerlitz efter en helt fantastisk vecka i Chamonix! Åh, vad jag saknar det!! Paris är underbart också, men här väntar vi bara på våren så att det blir lite mysigare...
Fredagskvällen spenderades med Sarah och filmmys.

Igår gjorde jag någonting jag nästan inte trodde att jag skulle göra igen. Efter att först ha följt med Ida och Sarah till Gare du Nord för att de skulle kolla tågbiljetter till London promenerade vi sedan längs St Martin-kanalen. Vi gick lite i Amélie Poulains fotspår. Mysigt, men det hade gärna fått varit lite finare väder. Dock såg vi de första buskarna blomma!
Vi satte oss vid Place des Vosges och åt lite lunch innan det bar av mot det stora äventyret.

Sarah och jag satte oss på RER A och åkte ut till Saint Germain en Laye. Något jag inte gjort sedan jag slutade skolan där (typ första veckan i ocktober). Vi promenerade runt och satte oss sedan och fikade hos Paul. :) Därefter bar det av till Sarahs hoods (och mina gamla), nämligen Le Vésinet! Jag trodde aldrig jag skulle sätta foten där igen, men det kändes inte så farligt faktiskt. Kanske för att Sarah bor på andra sidan, vilket betydde att jag inte behövde se så mycket av min gamla väg osv. Dessutom var det mörkt när vi väl kom tillbaka dit så jag kände mig ganska anonym där.
Ärligt talat så var det ganska roligt att se den lilla hålan igen! Det kanske blir återbesök någon gång?

Nu ska jag göra mig klar och bege mig mot kyrkan där semlor står på dagens att göra-lista!

Tjingeling!

Chamonix, here I am!!

 

Fredagen den 13:e idag och ALLA <3-dag imorgon!



Det är ungefär så mitt liv är för tillfället... Jag vet inte riktigt var jag står. Varför ska livet vara så himla svårt?!

Jag lämnar i alla fall kärlekens huvudstad för den höga bergens skull ikväll. Jag längtar!!!
Hoppas ni får en trevlig vändag imorgon! (Ni vet att jag tänker på er alla...)

LOL

Imorse sprang jag en runda i Bois de Boulogne, sedan skulle vi ha gått på Moderna Muséet men Sarah var olyckligtvis sjuk och Joanna och jag hittade inte. Vi promenerade runt ett tag och satte oss sedan vid Tuilerierna i solen som nästan kändes som vårsolen. Jättemysigt!
Sedan slutade det med bio i La Défense som vanligt. Denna gång en fransk film, LOL. Otroligt rolig faktiskt!! :) Många klockrena repliker! Så typiskt franskt.
Pratade nyss med Charlie och nu återstår endast torsdag och fredag innan vi äntligen ses!!! Jippi!

Nu kryper jag till kojs!


Jag har gjort något helt fantastiskt!!

Det finns en anledning till att Paris är så underbart! <3


Samedi

Lördag idag vilket betyder nästan ledig... Jag har baby-sitting ikväll från typ kl. 20 men det ska nog gå bra.
Om drygt två timmar ska jag möta upp några vid metron Strasbourg - St Denis och så ska vi bara ströva omkring. Jag har redan varit vaken i näsyan tre timmar, men sitter fortfarande och myser i pyjamasen.
Veckan har flytit på helt okej faktiskt. I onsdags var Joanna och jag på bio (som vanligt). Den här gången blev det "Slumdog Millionaire". Helt okej den också, dock inte en romantisk komedi som det stod i beskrivningen. Fransmän är ju trots allt fransmän, man vet sällan vad egentligen menar. Igår till exempel gick det en propp hemma hos min familj. Så när jag kom hem efter att ha hämtat lillkillen stod våran nya  portugisiska städerska i hallen och såg helt uppgiven ut. Hon kunde inte stryka... Paniken kröp sig på när jag insåg att kylen slocknat och därmed även micron (min livlina när det gäller snabb lunchförberedning till en hungrig 2-åring). Jag ringde min värdmamma och hon bad mig att leta efter alla proppskåp och så skulle jag hitta en STOR svart knapp som jag skulle trycka på. Jag och våran städerska letade och pillrade så mycket vi kunde, men någon STOR svart knapp kunde vi inte hitta. Till slut testade vi med en liten grå knapp och voilà!! Det fungerade! Sedan ringde min värdpappa ett par timmar senare och frågade hur det gått och då förklarade jag om den STORA svarta knappen som gått och blivit liten och grå. Ja, ja... Han bara skrattade. Maxime var i alla fall överlycklig över att få äta kall korv och pain au lait till lunch. :)
I torsdags var det en dag då jag bara hade längtat hela dagen efter att få gå hem och lägga mig i min säng efter en lång arbetsdag med både skola och barn, då en kompis hörde av sig och undrade om vi kunde ses. Efter många om och men sa jag ja och efter många turer upp och ner i min trappa, en åktur till en metrostation längre bort och en promenad tillbaka stötte vi i alla fall på varandra. Gissa om jag var trött?? Vi satte oss och tog en öl på ett ställe här nära och kollade lite på Barcelona-Mallorca på TV'n. Il faut profiter när man inte har egen tv... Det var mysigt i alla fall.
Imorgon står det tydligen film inskrivet i min almenacka med Sarah och Marre och om en vecka är jag förhoppningsvis framme i Chamonix!!! Jag längtar!!
Nu ska jag nog klä på mig...

À bientôt!

åh la la... Jag är trött!

Jag fattar inte, men jag är sjukt trött. Jag borde typ gå och lägga mig tout de suite, mais je n'ai pas envie...
Förkyld är jag också, så troligtvis blir det ingen jogging imorgon heller. Det blir nog långpromenad och sedan bio.
Dagen idag passerade nästa förbi smärtfritt, fast inte riktigt ändå. Stora killen fick ett ilskeutbrott över att jag inte tillät honom att titta på TV. Jag tyckte han skulle leka istället och då fick han för sig att han skulle slå och riva mig. Så ett rivmärke som smärtar finns kvar som souvenir. Annars gick det helt okej idag. Franska revolutionen gicks igenom på lektionen imorse. Jag kan inte påstå att den gör en något piggare tyvärr, men ça va, ça va...
Söndagen var jättemysig för övrigt. Jag mötte upp Erica vid metro St Paul och vi promenerade till Picasso-muséet. Därefter flanerade vi runt i Marais som är min nya "pärla". Vi lunchade och hittade nya små söta butiker och caféer. Sedan begav vi oss mot Centre Georges Pompidou. Väldigt roligt faktiskt! Oj, vad vi skrattade! Väl däruppe hade vi världens utsikt över nästan hela Paris. Så vi började slå upp i Parisboken över olika byggnader och då hittade vi l'Église Saint-Eustache som vi bestämde oss för att även besöka. Vi avslutade sedan dagen med en fika på Starbucks i Les Halles. Vi såg sedan konst överallt. Vi hade nog blivit något snurriga eller konst-iga som vi uttryckte det.
Nu ska jag nog faktiskt försöka lägga mig ändå...

Bonne nuit!

RSS 2.0